Kisaohjeet ja reittikartat

Pyöräilyreitti-Alavus Triathlon
Pyöräilyreitti-Alavus Triathlon
Juoksureitti -Alavus Triathlon
Juoksureitti -Alavus Triathlon

Kilpailukeskus toimii Yrittäjien Areenan kioskissa kisa-alueella. Kilpailutoimisto on auki la klo 9.00. Kisainfo kilpailijoille pidetään Yrittäjien Areenalla klo 11.00. Kisainfossa läpikäydään reitit ja turvallisuuteen liittyvät asiat.


Numerolaput on noudettava kilpailukeskuksesta lauantaina klo 11,00 mennessä. Numerolappujen kiinnitystä varten järjestäjän toimesta kuminauhoja ja hakaneuloja. Halutessasi voit myös käyttää omaa numerolappuvyötä.

Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan ja omilla vakuutuksillaan.

(Alla olevat lähtöajat voivat vielä muuttua)

LYHYEN REITIN KISAAJAT ALOITTAVAT KLO 12.00 JA

PITKÄN REITIN KISAAJAT KLO 12.15


Pesumahdollisuudet (suihku ja sauna) ovat noin 1 km:n päässä Alavuden Harrin uimarannassa. Bajamajat ovat käytettävissä lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä.

  • UINTI

Uintireittiä reunustaa kolme suurta säiliötä, joissa on punainen logo. Säiliöt kierretään vastapäivään. Yksi kierros on 300 m. Pidemmän reitit kisaajat kiertävät säiliöt kahdesti.

Uintia valvotaan useista pelastusveneistä. Mikäli joudut hätään, nosta kätesi ylös merkiksi uinnin valvojille, niin sinut noudetaan veneeseen. Säiliöissä on turvaköydet, joihin voit tarttua, mikäli tarve vaatii. Älä takerru toisiin kisaajiin.

  • PYÖRÄILY

Pyöräilyssä on ehdoton peesikielto. Peesiraja on 10 m. Se on turvallisuustekijä, jota noudatetaan herrasmiessopimuksella sekä pyöräreittiä valvovista moottoripyöristä. Värikkäillä huomioliiveillä varustetut liikenteen ohjaajat valvovat jokaisella risteysalueella. Reittiä ei ole suljettu muulta liikenteeltä, joten on ehdottoman tärkeätä noudattaa varovaisuutta. Reitti kierää myötäpäivään, joten kaikista risteyksistä käännytään oikealle. Pyöräilyreitti on kokonaisuudessaan asfalttia.

Kierroksen viimeinen käännös Alavuden keskustasta Huhtamäentielle on erittäin tiukka ja siksi siis liian vauhdikkaasti alamäkeen ajettuna VAARALLINEN. Vauhtia on syytä hiljentää ajoissa.

Kypäräpakko on luonnollisesti ehdoton.

Vaihtoalue on uintipaikan välittömässä läheisyydessä. Pyörille on telineet. Järjestäjän puolesta vaihtoalueella ei ole varustelaatikoita, joten ota oma mukaan, mikäli koet sellaisen tarvitsevasi.


Huomioi, että vaihtoalueella on pyöräilykielto, joka on muutaman kymmenen metrin pituinen. Pyöräilykieltoalue on merkattu. Pyöräilyn voit aloittaa, kun olet ylittänyt merkkilankun.

Muista, että keskiviivan ylittäminen on ehdottomasti kielletty. Pyöräillessä on ehdottoman tärkeätä huomioida paitsi oma, myös muiden tiellä liikkujien turvallisuus.

Kärjen mukana on moottoripyörä.

  • JUOKSU

Juoksureitti on pituudeltaan lyhyen reitin valinneilla 3,6 km ja pidemmän reitin kisaajilla 5,4 km. Pidemmän reitin kisaajat kiertävät Alavuden Vähäjärven kahdesti. Reitti on pääosin hiekkapitoista ja se kiertää Alavuden keskustan kauniissa ja rauhallisessa joki- ja järvimaisemassa. Reitillä on yksi tien ylitys. Reitti on merkattu kyltein ja maastoon piirretyin nuolin. Vähäjärven pohjoispäässä on yksi juomapiste, josta kisaajat saavat vettä ja urheilujuomaa. Järvi kierretään vastapäivään.

Toivomme kaikille kilpailijoille mukavaa, reilua ja reipashenkistä kisatapahtumaa Alavudella !

Tervetuloa !


Lakeuden Sportti Alavus Ry